Autor Wątek: Gaiwan - gdzie szukać?  (Przeczytany 48618 razy)

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
Odp: Gaiwan - gdzie szukać?
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Kwiecień, 2011, 14:53:28 pm »
Tak, miałem nawet dzisiaj zdjęcia zrobić tych gaiwanów które nam zostały... Mamy dwa z wzorami oraz jeden bez żadnych zdobień. W poniedziałek dodam ich zdjęcia..

Offline ziomiwan

• Ekspert
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Kwiecień, 2011, 21:59:31 pm »
Również czekam na obiecane zdjęcia ;)

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Kwiecień, 2011, 15:22:30 pm »

Offline tanhayi

• Ekspert
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Lipiec, 2011, 14:23:00 pm »
Mój dzisiejszy nabytek;))

Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Offline Razirr

• Nowy sympatyk
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Lipiec, 2011, 17:46:01 pm »
Nic dodać, nic ująć po prostu piękna. Gdzie nabyłeś ?

To glinka tak ?

Offline ziomiwan

• Ekspert
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Lipiec, 2011, 20:34:49 pm »
W rzeczy samej piękny jak już napisałem na herbaciarzach. I również pytam gdzie takie cudo kupiłeś i w jakiej cenie?

Offline tanhayi

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Lipiec, 2011, 20:54:25 pm »
Dałem za niego 45zł. W herbaciarni która zaopatruje p. Mariusza w niektóre herbaty. Zwie się Oxalis. Jest to cała sieć polsko-czeskich herbaciarni. Byłem zanieść dystrybutorce(?) tych herbaciarni herbaty od p. Lao Ming'a. Ponieważ owa pani kiedyś też mnie poczęstowała bardzo dużą ilością herbat. I wpadł mi w oko właśnie. Jeśli ktoś chcę to z chęcią odsprzedam, a sam zakupię nowy, żaden problem. Kupić go idzie niestety tylko osobiście na śląsku.
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Offline ziomiwan

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Lipiec, 2011, 17:46:06 pm »
Cena bardzo przystępna, tym bardziej, że na zdjęciu widać, iż jest dość dobrze wykonany. Na razie podziękuję, ale może pod koniec miesiąca, albo w przyszłym się zgłoszę ;) .

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Lipiec, 2011, 21:50:28 pm »
Ten Gaiwan z Oxalisa zwie się Zhong. Prawdę powiedziawszy nie podszedł mi z wyglądu ze względu na to iż nie lubię gaiwanów które nie są porcelanowe, bielutkie lub kremowe. To jest jedyny powód dlaczego go nie ma u nas... Jeśli jednak Wam się podoba to możemy go jak najbardziej wprowadzić do oferty, zwłaszcza że za dużo Gaiwanów seryjnych z w miarę dobrym dostępem - nie ma na rynku.

Offline krzysztofsf

• Aktywny miłośnik
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Lipiec, 2011, 06:27:27 am »
Szklane gaiwany i czajniczki ( do 200 ml) - cos fantastycznego dla takich jak ja poczatkujacych - polecam - widac jak "naciaga" herbata, jak rozwijaja sie liscie - mozna obserwujac decydowac o czasie zaparzania.

Warto, zeby dodac do oferty.

Offline ziomiwan

• Ekspert
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Lipiec, 2011, 23:01:27 pm »
Mariuszu myślę, że takie gaiwany ładnie by schodziły. Mi osobiście (i podejrzewam, że nie tylko mi) podobają się również takie nieporcelanowe naczynka nieszkliwione.
Na pewno znajdą się nabywcy. Może w tym niebawem ja ;) .

Offline mariusz

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Lipiec, 2011, 19:45:18 pm »
Tanhayi może już więcej napisać o tym Gaiwanie, ja go jeszcze przetestuje, tzn zamówię próbnie i ocenię.

mikolaj90

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Lipiec, 2011, 20:32:27 pm »
Znalazłem chyba taki sam gaiwan jaki posiada Tanhayi. http://allegro.pl/zaparzacz-gaiwan-filizanka-oolong-pu-erh-sencha-i1700267399.html

Offline ziomiwan

• Ekspert
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Lipiec, 2011, 21:20:41 pm »
Ten link pokazałem właśnie na herbaciarzach ;) w razie ktoś byłby zainteresowany. Bardzo fajny zestaw gaiwan i dwie czarki. Sam kupiłbym gdybym nie wziął ostatnim razem na ebay czajniczka i drugiego kubeczka...

Offline tanhayi

• Ekspert
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Lipiec, 2011, 05:17:53 am »
Jestem po imprezie, to pierwszy fakt.
Drugi fakt to taki, że nie byłem zadowolony z SHIBORI DASHI(owego naczynia) jak Mariusz słusznie zauważył. Przykrywka luźno latała i niekomfortowo przelewało się z niego napar. Tak więc udałem się dziś do herbaciarni w celu oddania naczynia. I oddano mi pieniądze za niego.