English Breakfast
mieszanka, która jest absolutnym klasykiem herbat czarnych
English Breakfast Tea – mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej i indyjskiej herbaty z Assamu. Dobrze smakuje przy potrawach śniadaniowych o wyrazistym smaku.
Smak – herbaciany, klasyczny, wyrazisty, z dobrym balansem słodyczy i cierpkości. Prosta, ale przyjemna. Można pić ją bez dodatków, „po angielsku” z mlekiem, z cytryną, cukrem czy miodem – tak jak lubisz. Łączy w sobie aromatyczność herbat cejlońskich i moc herbat asamskich. Pobudzająca herbata na początek dnia.
Sposób przygotowania: 4 gramy liści herbacianych zalewamy gorącą wodą (około 250 ml) o temperaturze około 96°C (świeżo zagotowana woda) i parzymy około 2-3 minuty. Herbatę można parzyć dwukrotnie, a czas drugiego parzenia wydłużamy do 3-5 minut.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka, Indie
II parzenie 3-5 minut
English Breakfast
mieszanka, która jest absolutnym klasykiem herbat czarnych
trwa wysyłanie opinii...