Da Hong Pao Premium 2020

Da Hong Pao Premium 2020 – wysokiej klasy herbata skalna (yancha, oolong z gór Wuyi). Klasyczne Da Hong Pao, będące prawdziwym pokazem sztuki produkcji herbat skalnych i łączenia różnych szczepów dla osiągnięcia pożądanego profilu smakowego.
To herbata lżej palona, która przeszła tylko jedną turę pieczenia nad węglem drzewnym przez około 8-10 godzin. To przede wszystkim herbata świetnie zbalansowana, z wyrazistym aromatem, gładką strukturą naparu, powracającą słodyczą i mineralnym posmakiem, tak poszukiwanym w herbatach skalnych. Wszystko na właściwym miejscu. Zadowoli zarówno osoby wkraczające w świat skalnych oolongów, jak i starych wyjadaczy.
Nasze tegoroczne Da Hong Pao Premium to mieszanka 5 szczepów herbaty skalnej, z czego 4 to nowsze kultywary z obszaru banyan, a piąty to Shui Xian z obszaru zhengyan, czyli z parku krajobrazowego gór Wuyi. Obecnie Da Hong Pao to najczęściej właśnie mieszanki różnych szczepów. Pod tą prestiżową nazwą cenieni mistrzowie herbaty sprzedają te oolongi, które najlepiej prezentują ich umiejętności w każdym aspekcie – uprawy, obróbki, palenia, a także łączenia herbat w celu otrzymania własnego, unikalnego smaku, który jednocześnie wpisuje się w charakterystykę modelowej herbaty skalnej.
Za obróbkę tej herbaty odpowiada pan Gao Peng, wielokrotnie nagradzany producent herbat skalnych. W konkursie herbat z 2019 roku, Shui Xian autorstwa pana Gao zdobyła najwyższą nagrodę, Da Hong Pao nagrodę srebrną, a jego Rou Gui – wyróżnienie. W roku 2020 zdobył srebrną nagrodę w kategorii Ming Cong (słynne szczepy).
Pochodzenie: Chiny, prowincja Fujian, góry Wuyi
Kultywar: mieszanka 5 kultywarów
Zbiory: kwiecień/maj 2020
W tym roku umożliwiamy zakup tej herbaty w małych torebkach zawierających 8,3g liści, a także na wagę, w naszych firmowych opakowaniach.
To herbata lżej palona, która przeszła tylko jedną turę pieczenia nad węglem drzewnym przez około 8-10 godzin. To przede wszystkim herbata świetnie zbalansowana, z wyrazistym aromatem, gładką strukturą naparu, powracającą słodyczą i mineralnym posmakiem, tak poszukiwanym w herbatach skalnych. Wszystko na właściwym miejscu. Zadowoli zarówno osoby wkraczające w świat skalnych oolongów, jak i starych wyjadaczy.
Nasze tegoroczne Da Hong Pao Premium to mieszanka 5 szczepów herbaty skalnej, z czego 4 to nowsze kultywary z obszaru banyan, a piąty to Shui Xian z obszaru zhengyan, czyli z parku krajobrazowego gór Wuyi. Obecnie Da Hong Pao to najczęściej właśnie mieszanki różnych szczepów. Pod tą prestiżową nazwą cenieni mistrzowie herbaty sprzedają te oolongi, które najlepiej prezentują ich umiejętności w każdym aspekcie – uprawy, obróbki, palenia, a także łączenia herbat w celu otrzymania własnego, unikalnego smaku, który jednocześnie wpisuje się w charakterystykę modelowej herbaty skalnej.
Za obróbkę tej herbaty odpowiada pan Gao Peng, wielokrotnie nagradzany producent herbat skalnych. W konkursie herbat z 2019 roku, Shui Xian autorstwa pana Gao zdobyła najwyższą nagrodę, Da Hong Pao nagrodę srebrną, a jego Rou Gui – wyróżnienie. W roku 2020 zdobył srebrną nagrodę w kategorii Ming Cong (słynne szczepy).
Pochodzenie: Chiny, prowincja Fujian, góry Wuyi
Kultywar: mieszanka 5 kultywarów
Zbiory: kwiecień/maj 2020
W tym roku umożliwiamy zakup tej herbaty w małych torebkach zawierających 8,3g liści, a także na wagę, w naszych firmowych opakowaniach.
Parzenie
5-6g / 100 ml wody
96°C (wrzątek)
I parzenie 10 s; II 10 s; III 15 s; IV 30 s; V 1 min; VI 1,5 min; VII 3 min; VIII 5 min+
6-8 parzeń w stylu gongfu; 2-3 parzenia w większym czajniczku.
Jedna saszetka 8,3g idealnie nadaje się na czajniczek lub gaiwan o pojemności 120-160 ml.
Da Hong Pao Premium 2020
smak
aromat
koszt wysyłki w Polsce:
od 9 zł, darmowa wysyłka od 150 zł, więcej »
stały koszt wysyłki zagranicznej:
UE 45 zł, UK 65 zł, Norwegia 100 zł, USA 85 zł, więcej »

OPINIE
Kamil
smak 5.00
aromat
5.00
Wspaniały smak. Da Hong Pao nie można pominąć.
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



