TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka: 0 zł, koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Cui Xiang 2016

Cui Xiang 2016
Cui Xiang (翠香) – ręcznie zbierana zielona herbata z Huangshan w prowincji Anhui, ale wytwarzana z tajwańskich szczepów krzewów herbacianych i w tajwańskim stylu obróbki. Uprawiana na certyfikowanej, ekologicznej plantacji. 
 
Zapach suchych liści w pierwszej chwili może kojarzyć się z białą lub mleczną czekoladą! Po zaparzeniu ujawnia się tajwański charakter tej herbaty – jest bardzo kremowa, gładka, przyjemnie wypełniająca wnętrze ust, tak jak jasne tajwańskie oolongi. Niuanse migdałów i lekkiej, wytrawnej warzywności. Pochodzenie też ma wyraźny wpływ na końcowy efekt smakowy, gdyż herbata przejawia pewne akcenty spotykane w zielonych herbatach z Huangshan, jak na przykład w słynnym Huangshan Mao Feng! Pozycja przypadnie do gustu wielbicielom delikatnych herbat, takich jak An Ji Bai Cha, Yun Wu, dobrej jakości koreański Sejak czy też wspomniany wyżej Mao Feng. 
 
Powstanie tej herbaty jest efektem wielu lat eksperymentów i ciężkiej pracy tajwańskiego mistrza herbacianego, właściciela plantacji w Huangshan. Połączenie tajwańskich kultywarów i słynnego terroir „Gór Żółtych” (Huangshan) daje wyborne rezultaty! Można powiedzieć, że to kolejna „herbata fusion”, która zrywa z tradycją, łącząc jednym produkcie to, co najlepsze w kilku innych, bardziej tradycyjnych. Ponadto, herbata ta jest zupełnie wolna od nawozów sztucznych i pestycydów, spełniając nawet bardzo restrykcyjne normy Unii Europejskiej dla upraw ekologicznych.
 
Pochodzenie: Chiny, prowincja Anhui, Huangshan
Zbiory: kwiecień 2016
Kultywary: Qing Xin, Jin Xuan (TRES#12), Cui Yu (TRES #13) 
 
 
akcesoria:
region:
przeglądane