Chahai Szklany Classic

Chahai Szklany Classic – artykuł pierwszej potrzeby przy parzeniu herbaty w stylu chińskim. Szklany dzbanuszek do serwowania naparu.
Chahai (茶海, dosłownie „morze herbaty”) to naczynie spełniające kilka ważnych funkcji podczas parzenia herbaty w chińskim stylu gongfu cha:
- wyrównuje moc naparu (aby do czarek wszystkich gości trafiła herbata o takiej samej mocy)
- służy obserwacji koloru naparu
- dzięki zwężającym się ku górze ściankom dobrze „chwyta” zapach herbaty, pozwala lepiej go ocenić
Chahai może być też użyty jako naczynie do parzenia herbaty, szczególnie zielonych herbat chińskich jak Tai Ping Hou Kui i Long Jing, lub żółtych, jak Junshan Yin Zhen. Szkło zapewnia delikatnym herbatom odpowiednią temperaturę parzenia i pozwala nam podziwiać taniec listków.
Prezentowany tutaj chahai wykonany jest z hartowanego szkła.
Pojemność użytkowa: ok. 250 ml
Pojemność całkowita (po sam rant): ok. 270 ml
Kraj pochodzenia: Chiny
akcesoria:
Chahai Szklany Classic
52 zł
koszt dostawy w Polsce:
od 12 zł, darmowa dostawa od 150 zł, więcej »
koszt dostawy zagranicznej:
UE 55 zł, UK 75 zł, Norwegia 100 zł, USA 200 zł więcej »

OPINIE
trwa wysyłanie opinii...
przeglądane



