TAK SMAKUJE HERBATA od 2006r.
wartość koszyka: 0 zł, koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE
  gramatura cena ilość wartość rabat
koszt dostawy od 12 zł - do darmowej dostawy brakuje 150 zł
do zapłaty 0 zł
KOD RABATOWY
OK
FINALIZUJ ZAMÓWIENIE

Bulang Sheng Pu-erh Tuo 2006

Bulang Sheng Pu-erh Tuo 2006
Bulang Sheng Pu-erh Tuo 2006 – surowa herbata pu-erh w formie dużego tuo (gniazdka / miseczki). Intensywny smak charakterystyczny dla regionu Bulang, złagodzony przez 16 lat sezonowania w Malezji. 

Aromat rustykalny – lubimy tym mianem określać ogół zapachów, które mogą nam się kojarzyć ze starą wiejską chatą. Dym, stare drewno, nuty animalne. Tak ma być. To prawdziwy Bulang. W smaku nadal mocny, ale już wygładzony przez długie sezonowanie w gorącym klimacie, a także mocną kompresję, która nie pozwala liściom zbyt szybko rozwijać się w parzeniu. Znajdziemy tu pożądane w starszych puerach nuty kamforowe i przyjemną strukturę oblepiającą podniebienie i przełyk, a także długo pozostający, słodkawy, „chłodny” posmak.  

Herbata została wyprodukowana w fabryce Ming Quan w Menghai, zebrana najprawdopodobniej wiosną roku 2006 i sprasowana w formę tuo 8 sierpnia 2006. Nominalna masa całego tuo to 250 gramów, ale w długim leżakowaniu spadła do około 230-235 gramów. Opcja 230 g to zamówienie całego tuo. Opcje 25 i 50 g to części pakowane w nasze firmowe torebki. 

Pochodzenie: Chiny, prowincja Yunnan, Bulang
Zbiory: wiosna 2006 (data prasowania: 8 sierpnia 2006) 
Szczep krzewu: Yunnan Daye Zhong  (云南大叶种 yunnańska odmiana wielkolistna)
 
Parzenie
5-7g / 100 ml
96°C (wrzątek)
Seria krótkich, stopniowo wydłużanych parzeń
kilkanaście parzeń
Przed pierwszym parzeniem zalecamy krótkie „budzenie” liści, czyli szybkie przepłukanie wrzątkiem.
przeglądane